Coronavirus

Gewoon naar de tandarts in Coronatijd.

Hieronder leggen we in het kort uit welke aanpassingen we hebben gedaan om eventuele besmetting met het coronavirus te voorkomen en wat we van u verwachten.

Mocht er op het moment van uw afspraak iets gewijzigd zijn in uw gezondheid en u op een van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij om contact op te nemen met de praktijk of om uw afspraak kosteloos te annuleren.

  • Heeft u klachten die kunnen wijzen op Corona? Vaak voorkomende klachten zijn: verkoudheidsklachten ( neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, verhoging of koorts ( meer dan 38C), kortademigheid of benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies?
  • Bent u in (thuis)isolatie of thuisquarantaine of zou u dat moeten zijn?
  • Heeft u een huisgenoot met koorts of benauwdheid ( zonder negatieve PCR-testuitslag)?

Bij betreden van de praktijk vragen uw handen te wassen met water en zeep en te desinfecteren met handalcohol. Dit kan in het voorportaal van het patiënten toilet.
We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.
Buiten de behandelkamers proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd. We maken alles nog vaker schoon en dan u van ons gewend bent.

Nog wat extra aanwijzingen:

  • Kom niet te vroeg, kom dus het liefst vlak voor uw afgesproken tijd bij ons binnen.
  • Indien u geen afspraak heeft kom dan niet naar de praktijk. Neem telefonisch of per mail contact op.
  • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  • Hebt u, na uw behandeling, een vraag of wilt u een vervolg afspraak maken, neem dan plaats op de daarvoor bestemde stoel onder de trap bij de balie. Zo houdt u de doorgang voor binnenkomende patiënten vrij. Indien deze stoel bezet is neemt u plaats in de wachtruimte.

In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiëne maatregelen genomen.
We volgen de actuele adviezen van onze beroepsorganisatie op. Zo weet u zeker dat we altijd aan de meest recente veiligheidsvoorschriften voldoen.

Coronavirus en uw mondzorg

Mondzorgpraktijken hebben de afgelopen weken hun dienstverlening aangepast: ze waren vooral open voor het verlenen van spoedeisende hulp. Daarnaast is er hard gewerkt om de praktijken voor te bereiden op de anderhalvemetersamenleving. Het is nu dan ook weer mogelijk om de reguliere zorg geleidelijk op te starten. Hier leest u hoe u zich voor kunt bereiden op een bezoek aan uw praktijk.

Ga naar allesoverhetgebit.nl

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.